Tuesday, December 1, 2009

PRORGAM PRA TAHFIZ - SAMBUTAN LUAR BIASA

Peserta mendengar taklimat

Sempena cuti persekolahan akhir tahun 2009, Jawatankuasa Pemuda Masjid Makmuriah Sg Besar mengadakan Program Pra Tahfiz bermula pada 30 Nov 2009 sehingga 25 Dis 2009. Pendaftaran bermula pada jam 8.00 pagi semalam. Penyertaan dari kalangan anak-anak yang berumur 10 tahun sehingga 16 tahun.

Peserta lelaki menunggu giliran untuk dinilai

Peserta perempuan menunggu giliran juga

Pihak JawtanKuasa menjangkakan seramai 100 orang anak-anak akan menyertai proram ini, tetapi setelah pendaftaran ditutup pada jam 10.30 pagi seramai 186 anak-anak telah mendaftar menyertai program yang julung-julung kali diadakan. Sambutan luar jangkaan ini memberi petunujuk bahawa ibubapa begitu prihatin untuk menjadikan generasi muda celik Al quran dan pada masa yang sama memupuk anak-anak mendalami bacaan dan hafalan Al quran.

Peserta sedang dinilai tahap kelancaran bacaan al quran

Para ustaz dan ustazah sedang menilai bacaan peserta

Seramai 6 orang tenaga pengajar yang dipilih untuk mengedalikan progran pra tahfiz ini. Saya dimaklumkan kemungkinan tenaga pengajar akan ditambah kepada 9 orang kerana terlalu ramai anak-anak yang menyertai program ini. Tenaga pengajar ini adalah terdiri dari ustaz dan ustazah yang berpengalaman dan sebahagian besar adalah terdiri Hafiz dah Hafizah Al quran.

0 comments:

Post a Comment

Template by:
Free Blog Templates